Onvoorwaardelijke liefde

Gepubliceerd op 18 april 2024 om 15:55

Je kunt pas echte liefde aan een ander geven als je eerst de liefde in jezelf hebt gevonden…

Onvoorwaardelijke liefde is een van de belangrijkste dingen die we in ons leven nodig hebben. Wie wil niet dat er onvoorwaardelijk van hem of haar gehouden wordt? De ziel is van nature een grote bron van liefde. Hier op aarde zijn we vaak vergeten wie we werkelijk zijn. Behalve de mooie dingen, maken we dingen mee die niet zo fijn zijn. Alles wat we doen uit boosheid, woede of negativiteit, komt voort uit angst; de tegenpool van liefde.

Liefde ervaren betekent jezelf toestaan alles te omarmen wat nodig is voor je persoonlijke groei en expansie. Het is jezelf de vrijheid geven om de weg van grootse vreugde te volgen, los van maatschappelijke verwachtingen.  In je leven heb je vaak geleerd om liefde, goedheid en eigenwaarde te koppelen aan externe factoren,  wat een innerlijk conflict creëert. Je blijft heen en weer geslingerd worden tussen het gevoel van het verdienen van liefde en het gevoel van onwaardigheid. Het is essentieel om deze programmering los te laten en jezelf te bevrijden van de illusie dat liefde van buiten komt. Je ware waarde hangt niet af van externe factoren, maar is verbonden met je diepere zelf, dat puur liefde en kracht is.

Echt leven vanuit liefde betekent geven vanuit jezelf, het delen van je innerlijke rijkdom met anderen zonder iets terug te verwachten. Maar om onvoorwaardelijk liefde en genegenheid te kunnen schenken, moet je eerst jezelf liefhebben, respecteren en waarderen. Dit is essentieel voor het behoud van energie. Als je geeft met de verwachting iets terug te krijgen, loop je het risico afgewezen te worden en sluit je je hart voor anderen. Geven en ontvangen vormen samen één cyclus van overvloed, maar het is belangrijk om beide met een open hart te benaderen, zonder voorwaarden of verwachtingen.

Een eenvoudige oefening om je hart te openen is de "hartmeditatie". Ga ergens rustig zitten, sluit je ogen en breng je aandacht naar je hartgebied. Adem diep in en uit, terwijl je je voorstelt dat je hart zich opent als een bloem die zich ontvouwt. Of als een zon die prachtig helder licht uitstraalt. Stel je voor dat je liefde, dankbaarheid en mededogen uitstraalt vanuit je hart naar de wereld om je heen. Herhaal dit enkele minuten en merk op hoe je je voelt. Deze oefening kun je gedurende de dag meerdere keren naar behoefte doen. Zelfs in de rij bij de supermarkt! 

Open je hart, voel je vrij en laat de liefde stromen!❤️

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.